De band

Dirigent:

Daan Bogers

 

Saxofoon:

Marieke Helmons (alt, lead)

Claudia de Groen (alt)

Rob Marrees (tenor)

Jenny Verhoeven (tenor) 

<baritonsax: vacature>

 

Trompet:

Kevin de Ridder (lead)

Martijn Hoedelmans
Alain Sebregts

Wouter van Agtmaal

Zang:
Karen Veenstra


Trombone:

Tom Senders

Wouter Hommel

Bas Abbenhuis

Rik Savelkouls

 

 

Ritme:
Caio Bouwens (drums)

Maite Breurkens (toetsen)

Pascal Zagers (gitaar)

Donny ter Horst (basgitaar)Daan Bogers - dirigent

Daan Bogers is schreef zijn eerste orkestwerken al op zijn 13e jaar. 
Hij studeerde vervolgens 'Muziekproductie' en 'Composition for the Media' in Hilversum, dat hij in 2004 'With Honours' afrondde.
Een jaar later werd hij geselecteerd voor een compositieopdracht voor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Sindsdien schreef Daan muziek voor vele orkesten uit allerlei genres.
Zijn muziek werd in 40 landen uitgezonden. Diverse composities van hem worden uitgegeven. 

In zijn nu al rijke carrière zette Daan een aantal indrukwekkende eigen projecten op, waaronder zijn 10-koppige band 'BOSCO jazz and pop orchestra' waarmee hij talloze festivalpodia betrad, meerdere theatertours verzorgde, verscheidene opnames maakte en met vele artiesten uit allerlei genres werkte, waaronder winnaar van 'The Voice Of Holland' Dennis van Aarssen, waarmee de band in 2020 een Edison won. Daan was de arrangeur en muzikaal leider van deze (gouden) plaat.
Dit jaar tourt Daan met BOSCO langs de theaters met Johnny Rosenberg, één van Nederlands beste crooners, en produceerde hij zowel de theatershow als diverse tracks die online te beluisteren zijn. Daarnaast scoorde BOSCO hoge ogen in het programma 'The Tribute - Battle Of The Bands', waarde band wekenlang voor miljoenen kijkers reclame maakte voor bigbandmuziek. 


Een ander project waar hij als bandleider, producer en arrangeur bij betrokken was de 'Liptease Bigband'. Met deze band speelde hij onder meer op grote festivals als Paaspop en Concert at Sea en stond hij in de finale van het TV-programma Holland’s Got Talent. 

Met zijn 'JayDee Brassband' tourde Daan door heel Europa en maakte hij in 2012 zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Verder deed hij verschillende Europese tournees met The Rotterdam Ska-Jazz Foundation (Jazz-Ska), speelde hij met o.a. de Marinierskapel, the Bernard Berkhout Swing Orchestra (Benny Goodman tribute), The Michael Bublé Tribute (Big)Band, Jamirovibe (Jamiroquai tribute band), Los Cabronitos (Santana-tribute) en Batmobile (psychobilly-rock).

Artiesten waarmee hij verder werkte zijn verder o.a. Shirma Rouse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Adam Rapa (USA), Denise Jannah, Joke Bruijs, Lilian Boutée, Trijntje Oosterhuis, Steffen Morrison, Nurlaila Karim, Tim Akkerman, Linda Wagemakers, Antje Monteiro, Peter Douglas en vele anderen. 

Tevens was hij meermaals op televisie en radio te zien of te horen en als zowel producent, arrangeur en trompettist bij verschillende studio-/albumproducties betrokken. 

Als organisator, adviseur of producer werkte hij voor o.a. het North Sea Round Town Festival, de Bredase Bigband Meeting, het Swing Festival Breda, Jazzmagazine ‘Jazzism’, het bureau BW Jazz Agency en opnamestudio 'Live at the Library'.

 

Daan wordt regelmatig gevraagd blazerssecties te coachen en (bigband)masterclasses te geven. Daarnaast dirigeerde hij o.m. de Bigband van de Nationale Reserve (o.a. Nacht van de Militaire Muziek 2017 & 2018), de Codarts Young Talent Bigband (o.a. tour Denemarken 2018), de Utrechtse Studenten Bigband (o.a. Montreux Jazz Festival 2016), The Duke City Bigband, Bigband BLAST!, de Amsterdamse Studenten Bigband, het Nederlands Studenten Jazz Orkest (o.a. North Sea Jazz Festival 2017), het UUnited Orchestra ft. Trijntje Oosterhuis, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en the Cinematic Jazz Orchestra. Met meerdere bigbands won hij diverse prijzen.