De band

Dirigent:

Daan Bogers

 

Saxofoon:

Marieke Helmons

Claudia de Groen

Rob Marrees

(vacature tenorsax 2)

Elske Theunis

 

Trompet:

Kevin de Ridder (lead)

Martijn Hoedelmans
Alain Sebregts

Wouter van Agtmaal

Zang:
Karen Veenstra


Trombone:

Tom Senders

Wouter Hommel

Bas Abbenhuis

Rik Savelkouls

 

 

Ritme:
Caio Bouwens (drums)

Maite Breurkens (toetsen)

Pascal Zagers (gitaar)

Donny ter Horst (basgitaar)Daan Bogers - dirigent

Daan schreef zijn eerste orkestwerken al op zijn 13e jaar.

Hij studeerde vervolgens “Muziekproductie” en “Composition for the Media” in Hilversum, die hij in 2004 “With Honours” afrondde. Een jaar later werd hij geselecteerd voor een compositieopdracht voor het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza. Sindsdien schreef Daan muziek voor vele orkesten uit allerlei genres. Diverse composities van hem worden uitgegeven. 

Daarnaast zette hij een aantal eigen projecten op, waaronder zijn 10-koppige band “BOSCO” waarmee hij talloze festivalpodia betrad, meerdere theatertours verzorgde, verscheidene opnames maakte en met vele artiesten uit allerlei genres werkte. Daaronder onder meer de winnaar van “The Voice Of Holland”, Dennis van Aarssen, waarmee de band in 2020 een Edison won. Daan was de arrangeur en muzikaal leider van deze (gouden) plaat.

Een ander project waar hij als bandleider, producer en arrangeur bij betrokken was de “Liptease Bigband”. Met deze band speelde hij onder meer op grote festivals als “Paaspop” en “Concert at Sea” en stond hij in de finale van TV-programma “Holland’s Got Talent”. 

Met zijn “JayDee Brassband” tourde Daan door heel Europa en maakte hij in 2012 zijn debuut op het North Sea Jazz Festival. Verder deed hij verschillende Europese tournees met The Rotterdam Ska-Jazz Foundation (Jazz-Ska), speelde hij met o.a. de Marinierskapel, the Bernard Berkhout Swing Orchestra (Benny Goodman tribute), The Michael Bublé Tribute (Big)Band, Jamirovibe (Jamiroquai tribute band), Los Cabronitos (Santana-tribute) en Batmobile (psychobilly-rock).

Artiesten waarmee hij verder werkte zijn verder o.a. Shirma Rouse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Denise Jannah, Joke Bruijs, Lilian Boutée, Trijntje Oosterhuis, Steffen Morrison, Nurlaila Karim, Tim Akkerman en vele anderen. 

Tevens was hij meermaals op televisie en radio te zien of te horen en als zowel producent, arrangeur en trompettist bij verschillende studio-/albumproducties betrokken. 

Als organisator, adviseur of producer werkte hij voor o.a. het North Sea Round Town Festival, de Bredase Bigband Meeting, het Swing Festival Breda, Jazzmagazine ‘Jazzism’, het bureau BW Jazz Agency en MusIQ365.

 

Daan wordt regelmatig gevraagd blazerssecties te coachen en (bigband)masterclasses te geven. Daarnaast dirigeerde hij o.m. de Bigband van de Nationale Reserve (o.a. Nacht van de Militaire Muziek 2017 & 2018), de Codarts Young Talent Bigband (o.a. tour Denemarken 2018), de Utrechtse Studenten Bigband (o.a. Montreux Jazz Festival 2016), The Duke City Bigband, Bigband BLAST!, de Amsterdamse Studenten Bigband en het Nederlands Studenten Jazz Orkest (o.a. North Sea Jazz Festival 2017). Met meerdere bigbands won hij diverse prijzen.